Informatie en advies over asbest verwijderen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten asbestsaneringAsbestsanering is een karwei welke op bijzonder nauwkeurige wijze dient te gebeuren. Dit is in het bijzonder noodzakelijk omdat er koste wat het kost moet worden voorkomen dat er asbestvezels in de lucht terechtkomen. Omwille van deze reden wordt er door het merendeel van de mensen die asbestsanering willen laten uitvoeren voor gekozen om een beroep te doen op een ervaren en gespecialiseerd bedrijf. Moet jij ook asbestsanering laten uitvoeren, maar wil je eerst onder meer een goed beeld hebben van de kostprijs die daarvoor wordt aangerekend? Neem dan snel de informatie door op deze pagina!

*Tip:

→ Wat kost asbestverwijdering? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 4 offertes van diverse lokale specialisten.

Hoeveel kost asbestsanering?

Verschillende factoren kunnen een al dan niet grote invloed hebben op het prijskaartje dat in rekening wordt gebracht voor het laten uitvoeren van asbestsanering. In eerste instantie wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de wijze waarop het asbesthoudend materiaal moet worden verwijderd. Betreft het bijvoorbeeld het verwijderen van asbest uit een bepaalde ruimte of is er sprake van de verwijdering van asbesthoudende golfplaten? Daarnaast heeft ook het aantal vierkante meters een niet onbelangrijke impact op de prijs die moet worden betaald.

Bovendien is het van belang om er rekening mee te houden dat asbestsanering pas kan worden uitgevoerd nadat er een asbestinventarisatie is gebeurd. Het spreekt voor zich dat ook hier bepaalde kosten aan verbonden zijn. Voor het laten uitvoeren van een dergelijke inventarisering kan er rekening worden gehouden met een prijskaartje van tussen de 150 & 1.500 euro afhankelijk van het type welke is vereist.

Na het uitvoeren van de asbestinventarisatie is het tijd geworden voor de asbestsanering zelf. Voor het uitvoeren van deze werkzaamheden kunnen de volgende kosten aangerekend worden:

Type asbestsanering Gemiddelde kostprijs
1 ruimte tot 35 vierkante meter Gemiddeld zo’n 1.075 euro
2 ruimtes tot 40 vierkante meter Gemiddeld zo’n 1.175 euro
3 ruimtes tot 50 vierkante meter Gemiddeld zo’n 1.475 euro
2 ruimtes tot 70 vierkante meter Gemiddeld zo’n 1.725 euro

De prijsopbouw van asbestsanering

De prijsopbouw van asbestsanering oogt eigenlijk zeer eenvoudig. Ze bestaat uit drie verschillende onderdelen. Met 70 procent is het daadwerkelijk verwijderen van de asbesthoudende materialen uiteraard het duurst. 23 procent van de kosten is vervolgens vereist voor de inventarisatie van en de resterende 7 procent is voorbehouden voor het afvoeren van de materialen. Ondanks het feit dat er verschillende zaken een bepaalde invloed kunnen hebben op de kostprijs van asbestsanering ligt de prijsopbouw vrij vast.

Keuzes die de kostprijs van asbestsanering beïnvloeden

Vooraleer asbestsanering uit te laten voeren zijn er toch een aantal keuzes die gemaakt moeten worden. Al deze verschillende keuzes oefenen steeds een bepaalde invloed uit op de uiteindelijke kostprijs. Wij hebben de belangrijkste alvast even voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: De asbestinventarisatie

Vooraleer er sprake kan zijn van asbestsanering is het zoals reeds aangegeven een vereiste om een asbestinventarisatie uit te laten voeren. We maken wat dit betreft een onderscheid tussen drie verschillende mogelijkheden, namelijk type 0, type A & type B. Indien je als doel hebt om een asbestsanering uit te laten voeren is het noodzakelijk om een type A of type B asbestinventarisatie uit te laten voeren. In principe wordt er altijd gestart met een type A. Pas op het ogenblik dat duidelijk wordt dat er mogelijks onbereikbare asbesthoudende materialen in het pand zijn terug te vinden kan er een type B voor zwaar destructief onderzoek worden aangevraagd. De kosten van de verschillende types asbestinventarisatie zijn de volgende.

Type asbestinventarisatie Gemiddelde kostprijs
Type 0 asbestinventarisatie Tussen 125 & 225 euro
Type A asbestinventarisatie Tussen 325 & 425 euro
Type B asbestinventarisatie Tussen 675 & 1.525 euro

Keuze 2: Het type asbestsanering

Zoals reeds eerder op deze pagina aangegeven is ook het type karwei op vlak van asbestsanering van doorslaggevend belang voor de uiteindelijke kostprijs die moet worden betaald. Op dit vlak onderscheiden we asbestsanering uit golfplaten van asbestsanering bij een volledige ruimte. Is er bij jou geen sprake van asbestsanering uit een bepaalde ruimte, maar wel van golfplaten? In dat geval kan je rekening houden met deze kosten:

Asbestsanering golfplaten Gemiddelde kostprijs
Golfplaten 1 tot en met 10 vierkante meter Gemiddeld 690 euro
Golfplaten 11 tot en met 20 vierkante meter Gemiddeld 825 euro
Golfplaten 21 tot en met 30 vierkante meter Gemiddeld 875 euro
Golfplaten 31 tot en met 50 vierkante meter Gemiddeld 935 euro

Interessante bespaartips

Het laten uitvoeren van asbestsanering is een karwei welke behoorlijk wat geld kan kosten. Het kan gelukkig ook anders. Door rekening te houden met deze interessante bespaartips is het namelijk zomaar mogelijk om de kostprijs van asbestsanering aanzienlijk te drukken.

  • Subsidie voor asbestsanering aanvragen

Particulieren hebben jammer genoeg niet de mogelijkheid om een subsidie aan te vragen voor het laten uitvoeren van asbestsanering. Dat geldt wel voor bedrijven. Ben je dus met andere woorden eigenaar van een bedrijf? Dan kan je door het aanvragen van een subsidie toch een behoorlijke besparing realiseren.

  • Zelf het asbesthoudend materiaal afvoeren

Het spreekt voor zich dat er bij asbestsanering eveneens heel wat asbesthoudend materiaal dient te worden afgevoerd. Je kan er voor kiezen om dit uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf, maar het is uiteraard ook mogelijk om dit zelf te doen. Door zelf het asbesthoudend materiaal af te voeren kan er een besparing worden gerealiseerd van een niet onaantrekkelijke 7 procent. Ook op deze manier worden de kosten van asbestsanering ingeperkt en dat zonder dat dit gepaard gaat met een verlies aan kwaliteit.

  • Kies voor een bedrijf uit de buurt

Tot slot is het altijd interessant om een beroep te doen op een specialist op vlak van asbestsanering uit jouw eigen buurt. Door deze keuze te maken wordt er namelijk voor gezorgd dat de zogenaamde voorrijkosten tot een absoluut minimum worden beperkt.

Tot 30% besparen op de kosten van asbestsanering

Moet jij ook asbestsanering laten uitvoeren, maar ben je op zoek naar een extra mogelijkheid om het verschuldigde prijskaartje te drukken? Wat zou je er van denken mochten we je vertellen dat het buiten bovenstaande bespaartips om mogelijk is om nog eens tot wel 30 procent (extra) te besparen? Onmogelijk? Absoluut niet! Vraag een offerte voor asbestsanering op bij verschillende bedrijven. Door deze vervolgens te vergelijken kan er meteen een besparing worden gerealiseerd die tot zomaar even 30 procent kan oplopen. Op deze manier wordt het uitvoeren van asbestsanering meteen een flink stuk betaalbaarder!

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Alle daken asbestvrij in Nederland: een droom of werkelijkheid?

Asbest is een verzamelnaam voor zes natuurlijke mineralen met een vezelstructuur. Voor

5x Valkuilen + veel gemaakte fouten asbest

Als jij asbest aantreft in jouw woning, dan ben je wettelijk verplicht

Wat gebeurt er als je asbest in je bedrijfspand hebt?

  Je hoort het vaker op het nieuws dat een heel bedrijfspand