Goedkoop asbest verwijderen

Goedkoop asbest verwijderenHet verwijderen van asbest uit een oude woning vooraleer deze te verbouwen of te slopen is niet iets dat kan gebeuren, maar vaak iets dat moet gebeuren. Het spreekt echter voor zich dat het verwijderen van asbest altijd gepaard gaat met een zeker kostenplaatje. Lang niet iedereen heeft dit geld zomaar even opzij liggen wat er voor zorgt dat geplande verbouwingen vertragingen kunnen oplopen. Dit is natuurlijk alles behalve interessant. Het is omwille van deze reden voor veel mensen dan ook noodzakelijk om een mogelijkheid te vinden om goedkoop asbest te (laten) verwijderen. Geldt dit eveneens voor jou? Dan kan de informatie op deze pagina je helpen om de verschuldigde kostprijs van asbest verwijderen uit jouw woning aanzienlijk naar omlaag te halen!

*Tip:

→ Asbest verwijderen? Vergelijk eerst. Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale specialisten.

Hoe goedkoop asbest laten verwijderen?

Goedkoop asbest laten verwijderen is vooral een kwestie van het juiste bedrijf te vinden die deze werkzaamheden kan uitvoeren tegen de scherpst mogelijke prijs. Bovendien staan veel mensen er niet bij stil, maar een grote kost moet reeds voor het daadwerkelijk laten verwijderen van de asbest worden gemaakt. We hebben het hierbij uiteraard over de inventarisatie van de asbesthoudende materialen in een woning. Op dit vlak kan je, afhankelijk van het type inventarisatie rekening houden met een gemiddelde kost die is gelegen tussen de 375 & 1.525 euro. Voor het daadwerkelijk laten verwijderen van asbest kunnen de onderstaande prijzen in overweging worden genomen:

Asbest verwijderen uit ruimtes Gemiddelde kostprijs
Tot 35 vierkante meter Gemiddeld zo’n 1.075 euro
Tot 40 vierkante meter Gemiddeld zo’n 1.175 euro
Tot 50 vierkante meter Gemiddeld zo’n 1.475 euro
Tot 70 vierkante meter Gemiddeld zo’n 1.725 euro

 

Asbesthoudende golfplaten verwijderen Gemiddelde kostprijs
Tussen 1 & 10 vierkante meter Gemiddeld zo’n 690 euro
Tussen 11 & 20 vierkante meter Gemiddeld zo’n 810 euro
Tussen 21 & 30 vierkante meter Gemiddeld zo’n 860 euro
Tussen 31 & 50 vierkante meter Gemiddeld zo’n 935 euro

De prijsopbouw van asbest laten verwijderen

Op het ogenblik dat je er voor kiest om het laten verwijderen van asbest uit te besteden aan een professioneel bedrijf zal je er rekening mee moeten houden dat er meerdere kosten in rekening zullen worden gebracht. De prijsopbouw van asbest verwijderen uitbesteden bestaat dan ook steeds uit vier verschillende onderdelen, namelijk:

  • De asbestinventarisatie welke verplicht moet worden uitgevoerd
  • Het daadwerkelijk slopen van de asbesthoudende materialen
  • Het afvoeren van de asbesthoudende materialen
  • De stortingskosten

De stortingskosten worden door het bedrijf in kwestie veelal niet apart aangerekend en zijn inbegrepen in de prijs voor het afvoeren van de asbesthoudende materialen. Dit betekent in de praktijk dat de volgende onderverdeling vrij betrouwbaar te noemen is:

  • Asbestinventarisatie: Ongeveer 23 procent van de totale kostprijs
  • Slopen van asbesthoudende materialen: Ongeveer 70 procent van de totale kostprijs
  • Afvoeren van materialen & stortingskosten: Ongeveer 7 procent van de totale kostprijs

Mag je ook zelf asbest verwijderen?

Veel mensen die offertes ontvangen voor het laten verwijderen van asbest uit hun woning kiezen er uiteindelijk voor om dit karwei voor eigen rekening te nemen. Toch is dit niet altijd de beste keuze. In eerste instantie is het belangrijk om er rekening mee te houden dat het zelf verwijderen van asbest niet altijd tot de mogelijkheden behoort. De Nederlandse overheid heeft dan ook enkele strenge regels opgesteld met betrekking tot het uitvoeren van dergelijke werkzaamheden. Asbest zelf verwijderen kan dan ook alleen maar wanneer het gaat om hechtgebonden asbest en indien de totale oppervlakte van het asbesthoudend materiaal niet meer bedraagt dan 35 vierkante meter.

Bovendien moet het gezegd dat het niet zomaar voor iedereen mogelijk is om zelf alle aspecten met betrekking tot het verwijderen van asbest in te lossen. Wat doe je bijvoorbeeld met het afvoeren van het asbesthoudend materiaal? Is er daarvoor het vereiste transport voor handen of niet? Bovendien is het wijs om aan jezelf de vraag te stellen of je ook over de nodige hulpmiddelen beschikt om de asbesthoudende materialen zelf te kunnen verwijderen. Indien je alles zelf moet gaan aanschaffen is het vaak voordeliger om gewoon een professioneel asbestverwijderingsbedrijf in te schakelen.

Hoe besparen op de kostprijs van asbest verwijderen?

Goedkoop asbest verwijderen is vooral een kwestie van de juiste keuzes maken en besparen waar mogelijk. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het namelijk wel degelijk op verschillende vlakken mogelijk om te besparen op de kostprijs die in rekening wordt gebracht voor het laten verwijderen van asbest. Hoe? Zeer eenvoudig, door rekening te houden met de onderstaande bespaartips!

  • Kies voor een asbestverwijderingsbedrijf uit je eigen buurt

Tegenwoordig zijn er zeer veel verschillende, professionele asbestverwijderingsbedrijven die hun diensten aanbieden. De kans is groot dat een bedrijf die ver bij je vandaan is gelegen op het eerste zicht de beste prijs hanteert. Hou er evenwel rekening mee dat het aanrekenen van voorrijkosten roet in het eten kan gooien. Omwille van deze reden wordt het dan ook steeds aangeraden om een beroep te doen op een bedrijf welke binnen een redelijke afstand van jouw huis is gevestigd.

  • Laat alle asbest in je huis in één keer verwijderen

De prijs die voor asbest verwijderen wordt aangerekend wordt doorgaans altijd bepaald aan de hand van het aantal vierkante meter. Concreet betekent dit dat, hoe meer vierkante meter asbest er moet worden verwijderd, des te hoger de uiteindelijke facturatieprijs zal komen te liggen, maar des te lager de prijs per vierkante meter wordt. Het in één keer laten verwijderen van alle asbesthoudende materialen in je woning is dan ook altijd financieel het interessantst.

Tot 30% extra besparen op echt goedkoop asbest te (laten) verwijderen

Door optimaal gebruik te maken van de bovenstaande bespaartips zal je kunnen vaststellen dat het reeds erg eenvoudig mogelijk wordt om de kostprijs voor asbest verwijderen veel lager te laten uitvallen dan je misschien op het eerste zicht had verwacht. Er is echter nog meer. Je moet immers altijd in je achterhoofd houden dat het nooit mogelijk is om asbest te laten verwijderen tegen een zo scherp mogelijke kostprijs als er geen meerdere offertes worden aangevraagd en met elkaar vergeleken. Ga dus niet zomaar in zee met de eerste, de beste partij en wees er zeker van dat je op z’n minst een aantal voorstellen ontvangt die je kan vergelijken. Je zal merken dat je op deze manier het kostenplaatje van asbest verwijderen aanzienlijk kan drukken!

Vergelijk de prijzen

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen van asbest verwijderen aanzienlijk verschillen per specialist in jouw regio. Het beste wat je kunt doen is meerdere offertes vergelijken zodat je beter inzicht krijgt in de kosten. Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan.