Kosten asbest verwijderen per m2

Hoeveel kost asbest verwijderen per vierkante meter?

Kosten asbest verwijderen per m2

De kosten voor het verwijderen van asbest worden meestal berekend aan de hand van het aantal vierkante meter.

De algemene regel is: hoe meer vierkante meter je aan asbest moet verwijderen, hoe hoger de totale kostprijs en hoe lager de prijs per vierkante meter.

Kijk hieronder op welke soort kosten per vierkante meter je moet rekenen voor het verwijderen van asbest.

*Tip:

→ Hieronder staan de gemiddelde kosten…

Wil je precies weten wat het voor jou gaat kosten?

Vraag dan hier vrijblijvend offertes aan van specialisten bij jou uit de buurt!

Prijsindicatie

De meeste asbestbedrijven kiezen ervoor om de kostprijs te berekenen aan de hand van het aantal vierkante meter. De onderstaande prijstabel geeft een goede indicatie van de vierkante meterprijs bij oppervlaktes van 35 tot en met 70 vierkante meter.

Oppervlakte asbest verwijderen per m2 Gemiddelde kostprijs
Oppervlakte tot 35 vierkante meter Gemiddeld 30 euro per vierkante meter
Oppervlakte tot 40 vierkante meter Gemiddeld 29 euro per vierkante meter
Oppervlakte tot 50 vierkante meter Gemiddeld 28 euro per vierkante meter
Oppervlakte tot 70 vierkante meter Gemiddeld 26 euro per vierkante meter

Prijsopbouw

De prijs voor het verwijderen van asbest bestaat niet alleen uit arbeidskosten. Ook het afvoeren van het asbesthoudend materiaal en het uitvoeren van de verplichte asbestinventarisatie maken onderdeel uit van de totaalprijs.

De onderlinge verhouding tussen deze verschillende kostenposten is als volgt:

  • Verwijderen van de asbest: 70 procent
  • Asbestinventarisatie: 23 procent
  • Afvoeren van de asbesthoudende materialen: 7 procent

Jouw keuzes hebben invloed op de kostprijs

De keuzes die je maakt bij het laten verwijderen van asbest, hebben invloed op de uiteindelijk totaalprijs:

Keuze 1: De hoeveelheid asbest

Zoals al gezegd gaat met het oplopen van het aantal vierkante meters de prijs per vierkante meter omlaag. Je doet er dus goed aan om alle asbesthoudende materialen in één keer uit je woning, schuur of gebouw te laten verwijderen. Besluit je de verwijdering in delen te doen, dan heb je geen voordeel van die lagere vierkante meterprijs. En zit je dus vast aan een hogere prijs per vierkante meter.

Keuze 2: Het aantal ruimtes

Het is voor jou te hopen dat er slechts in één ruimte of onderdeel van je huis asbest gevonden is. Want dan zijn de prijzen per vierkante meter het gunstigst, omdat de asbestbedrijven dan het meest efficiënt kunnen werken. De ervaring leert dat bij asbest in meerdere ruimtes, je rekening moet houden met een ca. 10 procent hogere prijs per vierkante meter.

Keuze 3: Zelf het materiaal afvoeren of niet?

Laat je het asbesthoudend materiaal afvoeren door het asbestbedrijf, dan bedragen die kosten ca. 7 procent van de eindfactuur. Beschik je over geschikt vervoer of ken je iemand die je daarbij kan helpen? Dan is het financieel interessant om het asbesthoudend materiaal zelf af te voeren. Let op: of je nu zelf afvoert of het laat doen, de stortingskosten die door de meeste gemeenten in rekening worden gebracht, blijven hetzelfde.

Extra: Bespaartips

Het verwijderen van asbest is best wel een aanslag op je portemonnee. Hieronder enkele tips om de kosten beperkt te houden:

Zelf het asbesthoudend materiaal afvoeren

In overleg met het bedrijf dat de asbest verwijderd, kun je ervoor kiezen om het asbesthoudend materiaal zelf af te voeren. Pak het materiaal dan wel heel goed in. Bijvoorbeeld met stevig landbouwplastic. Check bij de gemeente waar en hoe je het asbest het beste kunt aanleveren. Gaat het om losgebonden asbest? Dan moet je een vergunning aanvragen.

Kijk goed naar de voorrijkosten

De meeste bedrijven rekenen voorrijkosten van tussen de vijftig cent en een euro per kilometer. Hou daar dus rekening mee met de keuze van het bedrijf en ga wanneer mogelijk voor een bedrijf dicht in de buurt. Zij zijn ook nog eens beter op de hoogte van de plaatselijke regels en dat kan veel tijd en energie sparen in de voorbereidingsfase.

Sluit je aan bij een collectief

Woon je in een wijk die opgetrokken is uit dezelfde bouwmaterialen. Dan is de kans groot dat je allemaal hetzelfde asbestprobleem hebt. Inventariseer of je de asbestverwijdering met meerdere buren kan doen. Dat maakt dat je een mooie onderhandelingspositie hebt en de kosten per huis flink kunnen zakken.

Contactgroep Eigenaren Asbestwoningen

Je kunt je ook aansluiten bij de Contactgroep Eigenaren Asbestwoningen. Zij bieden een platform aan woningeigenaren met asbestdaken. Om samen sterk te staan tegenover de overheid en informatie en ervaringen te verzamelen en te delen.

Bespaar tot 30% op de kosten asbest verwijderen per m2

Zijn bovenstaande bespaartips nog niet voldoende om het verwijderen van de asbest uit jouw woning betaalbaar te houden? In dat geval hebben we nog een extra interessante tip voor jou in petto. Heb je er namelijk al eens aan gedacht om een offerte op te vragen bij meerdere bedrijven? Door de prijs die deze verschillende bedrijven per vierkante meter in rekening brengen te vergelijken kan er niet zelden zomaar tot wel 30 procent worden bespaard. Als dat niet mooi meegenomen is!

*Tip:

Vergelijk prijzen van verschillende bedrijven.
Besparing tot wel 30%!
Asbest verwijderen is maatwerk.
Mede daardoor kunnen de prijzen bij asbestbedrijven flink verschillen.
Wil je weten hoeveel? Vraag dan nú gratis en vrijblijvend offertes aan.

 

Vergelijk de prijzen

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen van asbest verwijderen aanzienlijk verschillen per specialist in jouw regio. Het beste wat je kunt doen is meerdere offertes vergelijken zodat je beter inzicht krijgt in de kosten. Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan.