Informatie en advies over asbest verwijderen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten asbest verwijderen vloerenWanneer we het hebben over de vaststelling van asbest in oude woningen wordt er doorgaans vooral gekeken naar verschillende, specifieke onderdelen van het huis. Het gaat hierbij niet uitsluitend om het dak, maar wat bovendien ook te denken van de muren en zelfs de vloer. Veel mensen staan er niet bij stil, maar in vroegere tijden werd er eveneens veelvuldig gebruik gemaakt van asbest in vloeren. In het bijzonder onder zogenaamde vinylvloeren was het materiaal dan ook niet zelden terug te vinden. Vrees jij dat er ook in jouw woning sprake is van asbest onder één of misschien zelfs meerdere van de vloeren en wil je hier graag actie tegen ondernemen? In dat geval vertellen wij je op deze pagina graag met welke kosten je voor het verwijderen van asbest onder de vloeren rekening dient te houden.

*Tip:

→ Wat kost asbestverwijdering? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Hoeveel kost asbest verwijderen vloeren?

Asbest verwijderen vloeren is iets waar je eigenlijk altijd rekening mee dient te houden wanneer je een woning koopt van voor het jaar 1993. Het spreekt voor zich dat er lang niet in alle gevallen daadwerkelijk asbest in de vloeren werd verwerkt, maar het risico is er. Om er zeker van te zijn dat je in een dergelijke situatie niet wordt geconfronteerd met kosten waar je op voorhand geen rekening mee had gehouden hebben we de gemiddelde prijzen even opgenomen in de onderstaande prijstabel.

Asbest verwijderen vloeren Gemiddelde kostprijs
In ruimtes tot 35 vierkante meter Gemiddeld zo’n 1.075 euro
In ruimtes tot 40 vierkante meter Gemiddeld zo’n 1.175 euro
In ruimtes tot 50 vierkante meter Gemiddeld zo’n 1.475 euro
In ruimtes tot 70 vierkante meter Gemiddeld zo’n 1.725 euro

De prijsopbouw van asbest verwijderen vloeren

De prijstabel zoals hierboven weergegeven maakt duidelijk met welke gemiddelde kostprijs je voor het laten verwijderen van asbest onder je vloeren rekening dient te houden. Dit betekent evenwel nog niet dat je een goed zicht hebt op de daadwerkelijke prijsopbouw. Toch is deze eigenlijk zeer eenvoudig te doorgronden. 70 procent van alle kosten met betrekking tot het verwijderen van asbest in of onder de vloer is voorbehouden voor het daadwerkelijk weghalen van het materiaal. Vervolgens dient deze evenwel ook nog te worden afgevoerd waarvoor 7 procent in rekening wordt gebracht. Blijft er uiteraard nog steeds 23 procent over. Dit resterende percentage moet worden betaald voorafgaand aan het verwijderen van de materialen. Ze moet immers worden betaald voor het vergoeden van de asbestinventarisatie.

Keuzes die de kostprijs van asbest verwijderen vloeren beïnvloeden

De exacte kostprijs die in rekening wordt gebracht voor het verwijderen van de asbest uit de vloeren is altijd onderhevig aan diverse invloeden. In de praktijk betekent dit concreet dat er meerdere keuzes door jou gemaakt dienen te worden die de uiteindelijke prijs hoger of juist lager kunnen doen uitvallen. Het gaat hierbij om de volgende keuzes:

Keuze 1: De asbestinventarisatie

Er bestaan tegenwoordig verschillende mogelijkheden op vlak van asbestinventarisatie. Voor welke van deze opties je uiteindelijk zal kiezen is altijd afhankelijk van meerdere factoren. We onderscheiden op dit vlak in ieder geval:

  • Asbestinventarisatie type 0
  • Asbestinventarisatie type A
  • Asbestinventarisatie type B

Er bestaan nog meer mogelijkheden zoals een type G, maar het betreft hier eigenlijk gewoon een type A asbestinventarisatie die wordt gecombineerd met een risico-analyse. De kostprijs die moet worden betaald voor het uitbesteden van de asbestinventarisatie van je woning is altijd afhankelijk van het type waarvoor je kiest. Concreet betekent dit dat een type 0 het goedkoopst is, mede omdat het rapport er van niet kan worden gebruikt voor het verkrijgen van een sloopvergunning. Dat geldt wel voor de types A & B waarbij licht of zwaar destructief werk kan worden verricht. De kosten voor de drie opties zijn alvast de volgende:

Type asbestinventarisatie Gemiddelde kostprijs
Asbestinventarisatie type 0 Tussen 125 & 225 euro
Asbestinventarisatie type A Tussen 325 & 425 euro
Asbestinventarisatie type B Tussen 675 & 1.525 euro

Keuze 2: De hoeveelheid van het te verwijderen materiaal

Het aantal vierkante meter aan asbesthoudende materialen welke uit je vloer moeten worden verwijderd speelt uiteraard eveneens altijd een niet onbelangrijke rol op het kostenplaatje dat in rekening wordt gebracht. Zoals de eerder op deze pagina geplaatste prijstabel duidelijk maakt wordt de prijs per vierkante meter naarmate de hoeveelheden groter worden dan wel kleiner, maar de uiteindelijke factuur zal bij echt grote aantallen uiteraard altijd structureel duurder zijn. Wil je er zeker van zijn dat de prijs per vierkante meter zoveel als mogelijk is binnen de perken kan worden gehouden? Dan kan je het best meerdere asbest gerelateerde werkzaamheden in één keer laten uitvoeren.

Interessante bespaartips

Asbest verwijderen vloeren kan, afhankelijk van de oppervlakte gepaard gaan met een niet onaanzienlijke kostprijs. Toch is het voor veel mensen een noodzakelijk kwaad om deze werkzaamheden uit te laten voeren. Kan er dan helemaal niet worden bespaard op de prijzen die in rekening worden gebracht voor het laten verwijderen van asbest uit de vloeren van je woning? Toch wel, namelijk door rekening te houden met deze bespaartips:

  • Breng zelf het asbesthoudend materiaal weg

Wanneer er voor asbest verwijderen vloeren een beroep wordt gedaan op een professionele partij is het niet meer dan normaal dat deze ook het materiaal welke is verwijderd afvoert. Toch kan het ook anders. Door zelf de asbesthoudende materialen weg te brengen kan er eigenlijk vrij eenvoudig een besparing van gemiddeld 7 procent worden gerealiseerd. Dit is toch mooi meegenomen.

  • Het combineren van werkzaamheden

Zoals eerder op deze pagina reeds is gebleken kunnen de kosten per vierkante meter voor het verwijderen van asbest vloeren worden gedekt door de hoeveelheden te vergroten. Zit er niet alleen asbest in je vloeren, maar ook in je spouwmuur en / of in het dak? Laat ze dan allemaal in één keer inventariseren en verwijderen en bespaar op deze wijze een behoorlijke som geld! Denk ook aan het isoleren van de kruipruimte.

Bespaar tot 30% op de kosten asbest verwijderen vloeren

Wil je de kosten voor het laten verwijderen van asbest uit de vloeren van je woning nog meer drukken dan uitsluitend met behulp van bovenstaande bespaartips? Dat kan. Door het uitvoeren van een objectieve vergelijking tussen offertes die je hebt ontvangen van meerdere partijen wordt immers meteen duidelijk dat je een zeer aantrekkelijke, extra besparing kan verwezenlijken. Sterker nog, met een beetje meeval loopt deze zomaar op tot een slordige 30 procent! Hierdoor wordt besparen op asbest verwijderen vloeren nog interessanter!

Lees ook: kosten vloerisolatie.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Kan je besparen op het verwijderen van asbest?

Asbest verwijderen is niet iets wat zomaar wordt gedaan. Het gaat namelijk

5x Valkuilen + veel gemaakte fouten asbest

Als jij asbest aantreft in jouw woning, dan ben je wettelijk verplicht

Vertraging verwijdering asbestdaken verklaren

Wat vroeger gebruikt werd als een perfecte grondstof om mee te bouwen,