Informatie en advies over asbest verwijderen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten asbest verwijderen zakelijkAsbest verwijderen kan lang niet alleen een noodzakelijk gegeven zijn voor particulieren. Wat bijvoorbeeld te denken van de situatie waarin je er voor hebt gekozen om een ouder pand te kopen om daar de kantoren van je bedrijf in te vestigen? Ook in een dergelijk geval bestaat het risico dat je wordt geconfronteerd met meerdere asbesthoudende materialen die moeten worden verwijderd. Ben je van plan om dergelijke werkzaamheden uit te laten voeren, maar wil je eerst graag weten welk budget je hiervoor dient te voorzien? We hebben deze informatie speciaal voor jou op een rijtje gezet op deze pagina!

*Tip:

→ Wat kost asbestverwijdering? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Wat zijn de kosten voor zakelijk asbest verwijderen?

Beschik je over een bedrijfspand waarin er sprake is van asbesthoudende materialen? Ben je van plan om dit pand te laten verbouwen of wil je het slopen? In dat geval is het belangrijk om rekening te houden met de aanwezigheid van deze materialen en ze te laten verwijderen. Vooraleer dit kan gebeuren dient er evenwel een zogenaamde asbestinventarisatie te gebeuren. Deze inventarisatie heeft als doel om een rapport op te kunnen maken waarin staat aangegeven welke materialen er met asbest in huis zijn terug te vinden en hoeveel dat er precies zijn. Zo weet het gespecialiseerde asbestverwijderingsbedrijf precies wat er van hem verwacht wordt. Voor het laten uitvoeren van een asbestinventarisatie kan rekening worden gehouden met de kosten zoals aangegeven in onderstaande prijstabel.

Type asbestinventarisatie Gemiddelde kostprijs
Asbestinventarisatie type A Gemiddeld 375 euro
Asbestinventarisatie type B Gemiddeld tussen 675 & 1.525 euro

Nadat de inventarisatie is gebeurd is het uiteindelijk mogelijk om de asbest daadwerkelijk te laten verwijderen. De kosten die hiervoor worden aangerekend zijn afhankelijk van het soort asbest. We onderscheiden op dit vlak bijvoorbeeld de asbest die zich in muren bevindt van asbesthoudende golfplaten. Onderstaande tabellen geven je een duidelijk overzicht van de verschillende kosten voor het verwijderen van de asbest.

Asbest verwijderen uit ruimtes Gemiddelde kostprijs
Tot 35 vierkante meter Gemiddeld zo’n 1.075 euro
Tot 40 vierkante meter Gemiddeld zo’n 1.175 euro
Tot 50 vierkante meter Gemiddeld zo’n 1.475 euro
Tot 70 vierkante meter Gemiddeld zo’n 1.725 euro

 

Asbesthoudende golfplaten verwijderen Gemiddelde kostprijs
Tussen 1 & 10 vierkante meter Gemiddeld zo’n 690 euro
Tussen 11 & 20 vierkante meter Gemiddeld zo’n 810 euro
Tussen 21 & 30 vierkante meter Gemiddeld zo’n 860 euro
Tussen 31 & 50 vierkante meter Gemiddeld zo’n 935 euro

De prijsopbouw van zakelijk asbest verwijderen

Voor zakelijk asbest verwijderen is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de totale kostprijs is opgebouwd uit drie verschillende onderdelen. In eerste instantie zijn er uiteraard de kosten voor het verwijderen van de asbest zelf. Je mag er rekening mee houden dat deze kosten zo’n 66 procent van de volledige facturatieprijs in beslag nemen. 27 procent van de kosten zijn voorbehouden voor het uitvoeren van de asbestinventarisatie en de resterende 7 procent gaan naar de afvoerkosten die moeten worden betaald. Uiteraard is een deel van de prijsopbouw aan te passen naargelang de werkzaamheden die je zelf uitvoert.

Keuzes die de kostprijs van zakelijk asbest verwijderen beïnvloeden

Meerdere keuzes kunnen het uiteindelijke kostenplaatje van zakelijk asbest verwijderen beïnvloeden. Dit kan op het einde van de rit een zeer groot verschil uitmaken. Ben jij je niet meteen bewust van welke keuzes dit effectief zijn? Wij hebben ze stuk voor stuk voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het soort asbest

Asbest kan zich in verschillende soorten materialen en onderdelen van een huis bevinden. Zo kan er sprake zijn van asbesthoudende golfplaten, maar wat bovendien ook te denken van asbest in de (spouw)muur? De vorm waarin asbest voorkomt is uiteindelijk van invloed op de kostprijs die voor het verwijderen wordt aangerekend. Dit is duidelijk geworden door de aangegeven prijstabellen eerder op deze pagina.

Keuze 2: De hoeveelheid asbest

Hoe meer asbest er moet worden verwijderd, des te hoger uiteraard de uiteindelijke facturatieprijs zal komen te liggen. Daar staat evenwel tegenover dat de prijs per vierkante meter te verwijderen asbest wordt gedrukt. Heb je het idee dat er op meerdere plaatsen in je bedrijfspand sprake kan zijn van asbesthoudende materialen? Dan is het altijd de moeite waard om deze in één keer door hetzelfde bedrijf te laten verwijderen. Dit levert je uiteindelijk altijd een zeer aantrekkelijk financieel voordeel op.

Keuze 3: Hechtgebonden of niet hechtgebonden asbest

Wil je als bedrijf de kosten drukken voor het laten verwijderen van je asbesthoudende materialen? Gaat het bovendien om hechtgebonden asbest? In dat geval is het altijd mogelijk om het materiaal tot 35 vierkante meter zelf te verwijderen. Op deze manier worden de kosten voor het verwijderen voorkomen, maar je moet wel nog rekening houden met geschikt transport. Gaat het om niet hechtgebonden asbest? In dat geval moet het materiaal altijd worden verwijderd door een professioneel bedrijf.

Interessante bespaartips

De standaard kostprijs voor zakelijk asbest verwijderen kan vrij hoog uitvallen. Toch is het belangrijk voor bedrijven die over een bedrijfspand beschikken om deze veranderingen door te voeren. Wil jij ook graag asbest verwijderen uit je bedrijfspand, maar ben je nog op zoek naar mogelijkheden om het kostenplaatje enigszins naar omlaag te halen? In dat geval kunnen de onderstaande bespaartips je daar ongetwijfeld bij helpen:

  • Kies voor een lokaal bedrijf

Wil je de voorrijkosten beperken die in rekening worden gebracht met betrekking tot het zakelijk laten verwijderen van asbest? In dat geval is het altijd een goed idee om te kiezen voor een lokaal bedrijf. Op deze manier kunnen de voorrijkosten aanzienlijk worden gedrukt. De voorrijkosten zijn gelegen tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer.

  • Subsidie aanvragen

Als bedrijf is het mogelijk om een zakelijke subsidie aan te vragen voor het laten verwijderen van asbest. Het aanvragen van een dergelijke subsidie kan er voor zorgen dat er per vierkante meter een bepaald bedrag terug kan worden betaald. Hierdoor is het mogelijk om de uiteindelijke facturatieprijs aanzienlijk te verlagen waardoor het zakelijk laten verwijderen van asbest meteen financieel een behoorlijk stuk aantrekkelijker wordt.

Bespaar tot 30% (extra) op de kostprijs van zakelijk asbest verwijderen

Ondanks de mogelijkheid om zakelijk asbest verwijderen fiscaal in te brengen en een subsidie aan te vragen kan het verschuldigde kostenplaatje toch nog steeds te hoog uitvallen. Gelukkig bestaat er nog een extra interessante mogelijkheid om te besparen op de kostprijs van zakelijk asbest verwijderen. Heb je er bijvoorbeeld al eens aan gedacht om offertes op te vragen bij verschillende bedrijven voor het zakelijk laten verwijderen van asbest? Door het aanvragen van meerdere offertes en ze vervolgens te vergelijken zal je kunnen vaststellen dat er in de praktijk tot zomaar even 30 procent kan worden bespaard op het zakelijk laten verwijderen van asbest. Het spreekt voor zich dat zakelijk asbest laten verwijderen voor bedrijven op deze manier financieel nog heel wat interessanter wordt.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Asbestverwijdering helemaal niet meer nodig?

Asbest is de verzamelnaam van een aantal mineralen met vezelstructuur, die je

5x Valkuilen + veel gemaakte fouten asbest

Als jij asbest aantreft in jouw woning, dan ben je wettelijk verplicht

Alle daken asbestvrij in Nederland: een droom of werkelijkheid?

Asbest is een verzamelnaam voor zes natuurlijke mineralen met een vezelstructuur. Voor