Checklist asbest verwijderen

checklist asbest

Koop je een oud huis dat je grondig wilt moderniseren of wil je gaan klussen in je huurwoning? Bij een huis ouder dan 25 jaar is er dan altijd het gevaar dat er nog ergens asbest verborgen zit.

Gebruik onze Asbest Verwijderen Checklist!

Zo weet je zeker dat je aan alles hebt gedacht en goed voorbereid aan de slag kunt:

*Tip:

→ Geen checklist nodig? Direct vergelijken? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot offertes van diverse lokale specialisten.

Voorbereiding

checklist asbest

Tijdens de klus

 • Komt een gespecialiseerd bedrijf jouw asbest verwijderen? Vraag dan vooraf om een officiële opdrachtbevestiging en teken die beiden voor akkoord
 • Maak duidelijke (lees: schriftelijke!) afspraken over de dag waarop er gestart wordt met asbest verwijderen.
 • Stel uw omgeving van de werkzaamheden op de hoogte. Doe dat het liefst schriftelijk, met een telefoonnummer en/of e-mail-adres voor als er vragen zijn.
 • Vraag om een schriftelijke planning, waarin de uitvoerder per dag de werkzaamheden omschrijft.
 • Overleg wie bij het asbest-bedrijf voor jou het eerste aanspreekpunt is tijdens de werkzaamheden. Laat zijn/haar naam en telefoonnummer op de opdrachtbevestiging noteren.
 • Betaal pas nadat het bedrijf de hele klus heeft geklaard en je tevreden bent met het werk en de afhandeling daarvan. Indien het bedrijf dat wenst, kun je afspraken maken over het betalen van een voorschot. Je kunt het zien als een teken van vertrouwen aan het bedrijf dat voor jou deze klus gaat doen.
 • Leg vast wie er waarvoor verantwoordelijk is. Er kan makkelijk onduidelijkheid ontstaan als je de volgende soort zaken niet vooraf met elkaar bespreekt: wie zorgt voor de afvoer van het asbestmateriaal, wie zorgt er voor het schoonmaken van de omgeving waarin is gewerkt, …etc.

Na de klus

 • Is de betaling afgerond?
 • Wie heeft het asbest afgevoerd?
 • Is het asbest goed verwijderd?
 • Ben je tevreden? Beoordeling plaatsen over het bedrijf op internet.
 • De buren inlichten.

Offertes aanvragen

 • Offertes aanvragen is altijd een goed idee. Zelfs als je in je hoofd al hebt gekozen voor een bepaald bedrijf. Want ook dan kun je leren uit de andere offertes. Je kunt bepalen of het bedrijf van jouw keuze ook qua kosten in orde is. Mocht dat niet zo zijn, dan kun je aan de hand van de andere offertes verder over de prijs onderhandelen.
 • Offertes aanvragen met de hulp van de Kosten-Asbest.nl. Wij zorgen graag voor het aanvragen van de offertes, maar de beoordeling daarvan kunnen we natuurlijk niet voor je doen. Een vaste vuistregel is: hoe uitgebreider de informatie in een offerte-aanvraag, hoe beter de offerte! Dat deel nemen wij als Kosten-Asbest.nl alvast uit handen. Online loodsen we je met behulp van een makkelijke én uitgebreide vragenlijst langs alle mogelijkheden. Klik hier.
 • Offertes beoordelen en vergelijken met de OfferteCheck. Heb je de offertes binnen gekregen? Dan is het tijd om ze te beoordelen en vergelijken. Gebruik daarvoor onze uitgebreide OfferteCheck. Dit is een uitgebreide checklist die je kunt afvinken. Wat als groot voordeel heeft dat je zeker weet dat je geen belangrijke details vergeten bent. En dus later niet voor vervelende financiële verrassingen komt te staan.
 • Neem telefonisch contact op met het bedrijf. Als je een shortlist hebt met twee of drie bedrijven, kan het geen kwaad om in je omgeving eens na te vragen of iemand het bedrijf kent waarmee je in zee wilt gaan. Of zoek op internet naar klanten-recensies. Je kunt de bedrijven natuurlijk ook zelf bellen om te vragen naar referenties bij jouw in de buurt. Je kunt dan gelijk checken of ze je persoonlijk en correct te woord staan. En of ze zich houden aan bijvoorbeeld een terugbel-afspraak. Allemaal indrukken die bij kunnen dragen aan je beslissing.
 • Let op een goede prijs-kwaliteit verhouding. Met serieuze zaken als asbestverwijdering wil je niet voor een dubbeltje op de eerst rang zitten. Let dus goed op de balans tussen prijs en kwaliteit. Alleen zo kun je zorgen dat goedkoop geen duurkoop wordt. Zeker bij asbest geldt dat slecht verwijderde asbest direct schadelijk is. Voor jouw gezondheid en die van anderen. Dat wil je toch niet laten gebeuren!

Asbest verwijderen is maatwerk!Onze ervaring leert dat de prijzen per specialist aanzienlijk verschillen. Daar kom je alleen achter door meerdere offertes aan te vragen. Dat lijkt moeilijk en tijdrovend… maar het kan ook snel én simpel!

Vraag nú hier je offertes aan. Tot wel 4 bedrijven tegelijk.
Het is gratis en vrijblijvend, dus je hebt niets te verliezen.

Ga je een oud huis opknappen? Dan zijn deze checklists ook handig:

Wil je geld besparen op je energierekening? Dan zijn deze checklists ook handig:

Vergelijk de prijzen

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen van asbest verwijderen aanzienlijk verschillen per specialist in jouw regio. Het beste wat je kunt doen is meerdere offertes vergelijken zodat je beter inzicht krijgt in de kosten. Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan.