Informatie en advies over asbest verwijderen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten asbest op het dak verwijderenAsbest komt bij woningen van voor het jaar 1993 veelvuldig voor en dat in verschillende vormen. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat ze in golfplaten zijn verwerkt. Op het eerste zicht hoeft dit niet zo’n probleem te zijn, aangezien asbest pas schadelijk is voor de gezondheid wanneer de vezels in de lucht terechtkomen, maar toch is het belangrijk om er rekening mee te houden. Wil je graag je woning verbouwen en moet het asbest op het dak worden verwijderd? Ben je benieuwd naar de kosten die hiermee gepaard gaan? In dat geval is het absoluut de moeite waard om de informatie op deze pagina zorgvuldig door te nemen.

*Tip:

→ Wat kost asbestverwijdering? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Hoeveel kost asbest op het dak verwijderen?

Wanneer je een oudere woning hebt gekocht zal je er waarschijnlijk in eerste instantie niet bij stil staan dat er mogelijks asbesthoudende materialen in terug te vinden zijn. Toch is dit een bijzonder belangrijk gegeven, niet alleen voor de waarde van het huis, maar ook voor de gezondheid van de mensen die er in gaan wonen. Asbest op het dak komt bij huizen van voor het jaar 1993 erg vaak voor. Het verwijderen van de asbest brengt bovendien toch de nodige niet onaanzienlijke kosten met zich mee. Wil je graag weten hoeveel het verwijderen van de asbest van het dak van jouw aangekochte woning precies kost? De onderstaande prijstabel geeft je alvast een goede indruk.

Asbestsanering golfplaten Gemiddelde kostprijs
Golfplaten 1 tot en met 10 vierkante meter Gemiddeld 690 euro
Golfplaten 11 tot en met 20 vierkante meter Gemiddeld 825 euro
Golfplaten 21 tot en met 30 vierkante meter Gemiddeld 875 euro
Golfplaten 31 tot en met 50 vierkante meter Gemiddeld 935 euro

De prijsopbouw van asbest op het dak verwijderen

Wat de prijsopbouw van asbest op het dak verwijderen betreft is het belangrijk om er bij stil te blijven staan dat er sprake is van drie verschillende onderdelen. De grootste kost is met 70 procent deze voor het daadwerkelijk verwijderen van het asbesthoudend materiaal van het dak (lees ook: dakisolatie plaatsen). De opmaak van het asbestinventarisatierapport is met 23 procent de tweede grootste kost. De resterende 7 procent is tot slot voorbehouden voor het indekken van de voorrijkosten evenals het weg brengen van de asbesthoudende materialen die zijn verwijderd.

Keuzes die de kostprijs van asbest op het dak verwijderen beïnvloeden

De kostprijs voor het verwijderen van asbest op het dak is onderhevig aan verschillende keuzes of factoren. Om er zeker van te zijn dat de kostprijs van asbest op het dak verwijderen niet veel hoger uitvalt dan noodzakelijk is kan het absoluut geen kwaad om even goed de onderstaande zaken onder de loep te nemen.

Keuze 1: Welke asbestinventarisatie?

In eerste instantie is het belangrijk om te kijken naar het soort asbestinventarisatie welke is vereist. Veel mensen kiezen op dit vlak voor asbestinventarisatie type 0, maar staan er niet bij stil dat deze niet kan worden gebruikt om een sloopvergunning te verkrijgen. Het betreft hier dan ook enkel en alleen een visuele beoordeling op de aanwezigheid van asbest. Voor licht destructief onderzoek is een type A asbestinventarisatie vereist en voor zwaarder destructief onderzoek moet er worden gekeken in de richting van een type B. Hoe destructiever het onderzoek, des te hoger de kostprijs komt te liggen. De kosten voor het laten uitvoeren van asbestinventarisatie zijn in ieder geval de volgende:

Soort asbest inventarisatie Gemiddelde kostprijs
Type 0 asbestinventarisatie Tussen 125 & 225 euro
Type A asbestinventarisatie Tussen 325 & 425 euro
Type B asbestinventarisatie Tussen 675 & 1.525 euro
Type G asbestinventarisatie Tussen 475 & 775 euro

Keuze 2: De hoeveelheid asbest op het dak

De tweede keuze of factor waar je rekening mee dient te houden is de hoeveelheid aan asbesthoudende materialen die op je dak zijn terug te vinden. Hoe meer materiaal er dient te worden verwijderd, des te hoger het totale kostenplaatje zal komen te liggen. Daar staat evenwel tegenover dat de prijs per vierkante meter aan golfplaten wel naar omlaag gaat.

Interessante bespaartips

Heb je te maken met asbest op je dak en wil je deze graag laten verwijderen? Of ben je van plan om je woning te slopen en vormt het asbest op het dak daar een structureel risico bij? Dan is het van belang om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen. Door rekening te houden met onderstaande bespaartips kan dit op een behoorlijk betaalbare manier gerealiseerd worden.

  • Breng zelf het asbesthoudend materiaal weg

Na het verwijderen van het asbesthoudend materiaal van je dak spreekt het voor zich dat deze nog moet worden weggebracht. Je kan wat dit betreft twee zaken doen. Of je kan er voor kiezen om hiervoor een beroep te doen op een professioneel bedrijf of je doet het zelf. Hou er wel rekening mee dat je voor niet-hechtgebonden asbest steeds in het bezit dient te zijn van een vergunning. Hoe dan ook kan je door zelf het asbesthoudend materiaal weg te brengen heel wat geld besparen.

  • Kies voor een asbestverwijderingsbedrijf uit je buurt

Om er zeker van te zijn dat je niet geconfronteerd wordt met onnodige kosten is het ook altijd interessant om een bedrijf uit de buurt onder de arm te nemen. Je dient er immers rekening mee te houden dat een asbestverwijderingsbedrijf net als het merendeel van de andere vakmannen en specialisten op de markt er steeds voor kiest om zogenaamde voorrijkosten aan te rekenen. Deze voorrijkosten zijn gelegen tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer en kunnen aldus worden gedrukt door te kiezen voor een regionaal bedrijf.

Bespaar tot 30% op asbest op het dak verwijderen

Wil je de kostprijs van asbest op het dak verwijderen tot een absoluut minimum kunnen beperken? In dat geval is het altijd interessant om niet zomaar akkoord te gaan met de eerste, de beste offerte die je ontvangt. Vooraleer een gespecialiseerd bedrijf het asbest op het dak van je huis te laten verwijderen is het dan ook de moeite waard om even meerdere offertes van verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Alleen op die manier zal je uiteindelijk kunnen genieten van de scherpst mogelijke prijs en kan er zomaar een besparing tot wel 30 procent worden gerealiseerd. Asbest op het dak van je huis verwijderen wordt zo in één klap financieel een behoorlijk stuk interessanter.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Asbestverwijdering helemaal niet meer nodig?

Asbest is de verzamelnaam van een aantal mineralen met vezelstructuur, die je

Alles wat je moet weten over bodemsanering

Asbest is een gevaarlijk materiaal voor de gezondheid van mensen. Wanneer het

5x Valse vooroordelen asbest

Vermoed jij dat er asbest in je woning aanwezig is? Dan is