Kosten asbest dakbeschot

Kosten asbest dakbeschotEr bestaat een niet onaanzienlijke kans dat er in het dakbeschot van je woning die is gebouwd voor het jaar 1993 asbest is terug te vinden. Dit hoeft in tegenstelling tot wat veel mensen denken helemaal geen reden tot paniek te zijn, in tegendeel. Het asbest dat is terug te vinden in de platen is steeds hechtgebonden asbest. Dit betekent dat ze als het ware opgesloten zit in het materiaal in kwestie. De asbestvezels die een schade impact kunnen hebben op de gezondheid kunnen hierdoor nergens heen. In deze vorm is asbest dan ook helemaal niet gevaarlijk, althans niet tot op het ogenblik dat de vezels vrijkomen. Omwille van deze reden dient ze wel vakkundig te worden verwijderd bij verbouwingen of slopingswerken.

*Tip:

→ Wat kost asbestverwijdering? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Hoeveel kost asbest dakbeschot verwijderen?

De eerste vraag die je, je moet stellen wanneer er verbouwingen in de planning staan heeft betrekking tot de kostprijs voor het verwijderen van de asbest uit het dakbeschot. Mensen vrezen dat ze op dit vlak altijd rekening zullen moeten houden met een stevig prijskaartje, maar in de praktijk is heel wat afhankelijk van onder meer de exacte oppervlakte aan materiaal welke moet worden verwijderd. Bovendien kan het noodzakelijk zijn om asbest op meerdere plaatsen in huis te laten verwijderen wat de kostprijs per vierkante meter nog wat extra kan drukken. Ben je benieuwd naar het prijskaartje dat in rekening wordt gebracht voor het laten verwijderen van asbest uit het dakbeschot? In dat geval kan onderstaande prijstabel je reeds een meer dan degelijke indicatie geven.

Aantal vierkante meter te verwijderen asbesthoudend materiaal uit dakbeschot Gemiddelde kostprijs
Tussen 1 & 10 vierkante meter Gemiddeld 700 euro
Tussen 11 & 20 vierkante meter Gemiddeld 825 euro
Tussen 21 & 30 vierkante meter Gemiddeld 875 euro
Tussen 31 & 50 vierkante meter Gemiddeld 935 euro

De prijsopbouw van asbest dakbeschot verwijderen

Voor het verwijderen van asbest uit het dakbeschot is het van cruciaal belang om er rekening mee te houden dat de kostprijs niet uit één, maar wel uit verschillende onderdelen bestaat. Het daadwerkelijk verwijderen van het asbest uit het dakbeschot neemt 70 procent van het totale prijskaartje in beslag. 23 procent is voorbehouden voor de asbestinventarisatie die op voorhand dient te worden uitgevoerd en de resterende 7 procent gaat naar het afvoeren van het asbesthoudend materiaal.

Keuzes die de kostprijs van asbest dakbeschot verwijderen beïnvloeden

Er zijn meerdere keuzes die een invloed kunnen hebben op de kostprijs die wordt aangerekend voor het laten verwijderen van de asbest uit het dakbeschot. We hebben het hierbij niet alleen over de hoeveelheid aan asbesthoudende materialen, maar wat bovendien ook te denken van het soort inventarisatie welke moet worden uitgevoerd? Wij hebben de belangrijkste keuzes en factoren door middel van onderstaand overzicht even voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Welke asbestinventarisatie moet er worden uitgevoerd?

Indien er een sloop- of verbouwingsvergunning moet worden aangevraagd is het altijd belangrijk om een type A of type B asbestinventarisatie uit te laten voeren. Een dergelijke inventarisatie is nodig om duidelijk te maken waar zich precies welke asbesthoudende materialen bevinden. Afhankelijk van de situatie kan er klein of net groot destructief onderzoek worden uitgevoerd. In principe is het ook mogelijk om een type 0 asbestinventarisatie aan te vragen, maar deze is eigenlijk meer een visuele beoordeling van de situatie. Het gevolg hiervan is dat ze niet kan dienen als basis voor het verkrijgen van een sloopvergunning.

Keuze 2: De hoeveelheid asbest in het dakbeschot

Zoals reeds eerder duidelijk gemaakt door middel van de weergegeven prijstabel is het belangrijk om er bij stil te blijven staan dat de hoeveelheid aan asbest in het dakbeschot eveneens een niet onbelangrijke invloed kan hebben op de kostprijs die in rekening wordt gebracht. Des te meer materiaal er dient te worden verwijderd, des te hoger uiteraard de eindfactuur zal komen te liggen. De prijs per vierkante meter kan echter structureel dalen waardoor het voor jou als eigenaar van de woning financieel toch interessanter wordt. Heb je asbest in je dakkapel? Schakel dan een dakkapel bedrijf in.

Keuze 3: Het afvoeren van de asbesthoudende materialen

Voor het afvoeren van de asbesthoudende materialen die uit het dakbeschot zijn gehaald kan je er voor kiezen om een beroep te doen op een gespecialiseerd bedrijf of je kan het gewoon zelf doen. Mensen die zelf het materiaal willen afvoeren dienen er evenwel rekening mee te houden dat ze over passend vervoer moeten beschikken. Indien je dit vervoer eerst nog moet gaan huren is het vaak financieel interessanter om het afvoeren door het asbestverwijderingsbedrijf zelf te laten doen.

Interessante bespaartips

Hoe je het ook draait of keert, het verwijderen van asbesthoudende materialen uit je woning brengt altijd kosten met zich mee die je misschien op het eerste zicht wel helemaal niet had verwacht. Omwille van deze reden is het voor zeer veel mensen dan ook erg belangrijk om deze onverwachte meerprijs zoveel als mogelijk is binnen de perken te kunnen houden. Dit kan door rekening te houden met de onderstaande, interessante bespaartips:

  • Breng zelf het asbesthoudend materiaal weg

In bepaalde gevallen is het zeer interessant om er voor te kiezen om zelf de verwijderde, asbesthoudende materialen uit het dakbeschot te verwijderen. Op deze manier kan er namelijk voor worden gezorgd dat er geen extra kosten meer in rekening worden gebracht, tenzij voor het daadwerkelijk storten van de materialen. Deze kostprijs is dan weer afhankelijk van de gemeente waarin de storting gebeurt.

  • Neem een asbestverwijderingsbedrijf uit de buurt onder de arm

Er bestaat nog een tweede eenvoudige mogelijkheid om te besparen op de kostprijs die wordt aangerekend voor het laten verwijderen van asbest uit je dakbeschot. Het is namelijk financieel altijd het interessantst om er voor te kiezen om een bedrijf uit de buurt onder de arm te nemen. Op deze manier kunnen de voorrijkosten, welke toch tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer zijn gelegen immers behoorlijk worden ingeperkt.

Tot 30% besparen op de kostprijs van asbest uit dakbeschot verwijderen

Zou je graag nog net wat meer willen kunnen besparen op de kostprijs van asbest verwijderen uit het dakbeschot van je woning? Dat kan, namelijk door het aanvragen van verschillende offertes bij meerdere bedrijven! Op deze manier zal je kunnen vaststellen dat er zeer eenvoudig een vergelijking van de kostprijs kan worden uitgevoerd waardoor je tot een aantrekkelijk bedrag van zomaar even 30 procent (extra) kan besparen op dit karwei. Het verwijderen van asbesthoudende materialen uit het dakbeschot van je woning was mede hierdoor nog nooit eerder zo voordelig!

 

Vergelijk de prijzen

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen van asbest verwijderen aanzienlijk verschillen per specialist in jouw regio. Het beste wat je kunt doen is meerdere offertes vergelijken zodat je beter inzicht krijgt in de kosten. Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan.