Kosten asbest schuur

Kosten asbest schuurHeel veel schuren die in vroegere tijden zijn gebouwd kunnen golfplaten met asbest bevatten. Wanneer dit vermoeden bestaat is het altijd interessant om er voor te kiezen om een professioneel asbestsaneringsbedrijf in te schakelen. Indien nodig kan er eveneens meteen actie worden ondernomen waardoor de asbesthoudende materialen uit de schuur worden verwijderd. Beschik jij ook over een schuur met mogelijks asbesthoudende golfplaten? Wil je deze potentieel gevaarlijke situatie aanpakken, maar zou je niet graag voor financiële verrassingen komen te staan? In dat geval is het absoluut de moeite waard om de prijsinformatie op deze pagina even door te nemen.

*Tip:

→ Wat kost asbestverwijdering? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Hoeveel kost asbest verwijderen uit een schuur?

Indien je te maken hebt met een asbest schuur spreekt het voor zich dat je graag eerst een goed zicht zal willen hebben op de kosten die worden aangerekend voor het verwijderen van de asbesthoudende golfplaten. Het is op dit vlak vooral belangrijk om rekening te houden met het aantal vierkante meter aan golfplaten welke op de schuur zijn terug te vinden. Het is immers dit welke voor een niet onbelangrijk deel zal bepalen welke kosten er door het gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf in rekening zullen worden gebracht. Om je hier reeds een bepaalde indicatie van te geven hebben we een aantal kosten verzameld door middel van de onderstaande prijstabel.

Aantal asbesthoudende golfplaten Gemiddelde kostprijs
Tussen 1 & 10 vierkante meter Gemiddeld 695 euro
Tussen 11 & 20 vierkante meter Gemiddeld 825 euro
Tussen 21 & 30 vierkante meter Gemiddeld 875 euro
Tussen 31 & 50 vierkante meter Gemiddeld 935 euro

De prijsopbouw van asbest verwijderen uit een schuur

Bekijken we de prijsopbouw van een asbest schuur, dan kan er worden vastgesteld dat er rekening moet worden gehouden met drie verschillende kosten. De belangrijkste kostprijs met betrekking tot een asbest schuur is natuurlijk verbonden aan het verwijderen van de asbesthoudende materialen op zich. Dit karwei neemt zo’n slordige 70 procent van de totale kosten in beslag. 23 procent van de kosten is dan weer voorbehouden voor het inventariseren van de materialen met asbest. De laatste 7 procent moet dan worden betaald voor het afvoeren van de verschillende materialen die over asbest beschikken.

Keuzes die de kostprijs van een asbest schuur beïnvloeden

Het verhelpen van een asbest schuur gaat uiteraard altijd gepaard met de nodige kosten. Deze kostprijs is niet vastgesteld wat er onder meer voor zorgt dat er meerdere elementen een niet onaanzienlijke invloed kunnen hebben op de eindfactuur voor het oplossen van jouw asbest schuur. Welke elementen of keuzes dit exact zijn wordt duidelijk door middel van de onderstaande opsomming.

Keuze 1: Asbestinventarisatie

Vooraleer een asbest schuur kan worden verbouwd of gesloopt is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er verplicht een asbestinventarisatie dient te gebeuren. Deze inventarisatie heeft als doel om in kaart te brengen welke asbesthoudende materialen er allemaal in de schuur zijn terug te vinden waardoor potentiële gezondheidsrisico’s in de kiem kunnen worden gesmoord. Ondanks het feit dat er drie verschillende mogelijkheden op vlak van asbestinventarisatie bestaan zijn er slechts twee die in aanmerking komen om uitgevoerd te worden vooraleer een schuur te slopen of te verbouwen. Het betreft hier de types A & B. De kosten voor een dergelijke asbestinventarisatie zijn de volgende:

Type asbestinventarisatie Gemiddelde kostprijs
Type 0 asbestinventarisatie Tussen 125 & 225 euro
Type A asbestinventarisatie Tussen 325 & 425 euro
Type B asbestinventarisatie Tussen 675 & 1.525 euro

Keuze 2: Het aantal vierkante meter

Het spreekt voor zich dat ook het aantal vierkante meter aan asbesthoudende golfplaten een niet onaanzienlijke impact heeft op de uiteindelijke kostprijs. Hoe meer vierkante meter aan asbesthoudende materialen er in een schuur zijn terug te vinden, des te hoger de uiteindelijke kostprijs zal komen te liggen.

Keuze 3: Verwijderen van het asbesthoudend materiaal

De derde en laatste keuze heeft betrekking tot het verwijderen van asbesthoudende materialen. Kies je er namelijk voor om dit zelf te doen of schakel je een asbestsaneringsbedrijf in? Hou er bovendien rekening mee dat de kostprijs voor het storten van het asbesthoudend materiaal kan verschillen afhankelijk van de gemeente in kwestie. Bepaalde gemeenten hanteren een vast bedrag dat afhankelijk is van het gewicht terwijl anderen het storten van asbesthoudend afval gratis mogelijk maken.

Interessante bespaartips

Het slopen of verbouwen van een asbest schuur kan gepaard gaan met niet onaanzienlijke kosten. Wil je er absoluut zeker van zijn dat deze kosten toch zo beperkt mogelijk kunnen worden gehouden? In dat geval is het altijd de moeite waard om aandachtig te zijn voor de onderstaande, toch wel zeer interessante bespaartips.

  • Subsidie voor bedrijven

Maakt jouw asbest schuur deel uit van een bedrijf? In dat geval is het ongetwijfeld interessant om er rekening mee te houden dat er een subsidie kan worden aangevraagd. Deze subsidie zorgt er voor dat het verwijderen van de asbesthoudende materialen uit je schuur deels wordt terugbetaald. Dit maakt de investering uiteraard op financieel vlak een stuk interessanter.

  • Zelf het asbesthoudend materiaal afvoeren

Het afvoeren van asbesthoudend materiaal kan gebeuren door een professioneel bedrijf, maar je kan er uiteraard ook altijd voor kiezen om dit zelf te doen. Pak het materiaal goed in, bijvoorbeeld door gebruik te maken van landbouwplastic en je kan ze in principe moeiteloos storten. Let wel, is er sprake van niet-hechtgebonden asbest? In dat geval dient er in eerste instantie een vergunning te worden aangevraagd.

  • Neem een bedrijf uit de buurt onder de arm

Voor het laten verhelpen van een asbest schuur is het altijd het interessantst om een beroep te doen op een bedrijf uit de buurt. Op deze manier is het immers mogelijk om de hoeveelheid aan voorrijkosten te drukken. Deze kosten zijn gelegen tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer en kunnen dus behoorlijk hoog oplopen wanneer er een niet onaanzienlijke afstand moet worden overbrugd.

Besparing tot 30% realiseren op een asbest schuur

De hierboven aangegeven bespaartips zorgen er voor dat het slopen of verbouwen van een asbest schuur steeds kan gebeuren tegen een toegankelijk prijskaartje. Wist je echter dat er een mogelijkheid bestaat om een extra besparing tot wel 30 procent te realiseren? Hoe? Zeer eenvoudig. Om er zeker van te zijn dat je asbest schuur tegen een zo scherp mogelijke prijs kan worden verbouwd of gesloopt is het altijd de moeite waard om een offerte op te vragen bij meerdere bedrijven. Vergelijk de offertes vervolgens met elkaar waardoor de scherpst mogelijke prijs voor jouw asbest schuur wordt gegarandeerd.

Lees ook: terrasoverkapping.

Vergelijk de prijzen

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen van asbest verwijderen aanzienlijk verschillen per specialist in jouw regio. Het beste wat je kunt doen is meerdere offertes vergelijken zodat je beter inzicht krijgt in de kosten. Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan.