Informatie en advies over asbest verwijderen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

asbestinventarisatieWanneer er asbest uit een woning wordt verwijderd dient er een zogenaamde asbest inventarisatie plaats te vinden. Een dergelijke inventarisatie is niet alleen verplicht, bovendien brengt ze uiteraard ook nog de kosten met zich mee. Wanneer je eveneens bij de sloop van een oudere woning te maken krijgt met asbest zal het je goed doen om te weten welke verschillende rapporten er precies bestaan en hoeveel ze precies kosten.

*Tip:

→ Asbest verwijderen? Vergelijk eerst. Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale specialisten.

1. Visuele beoordeling op asbestverdachte materialen

Allereerst is er de (voorheen type A) visuele beoordeling op asbestverdachte materialen. Deze is noodzakelijk op het ogenblik dat er sprake is van asbest die direct waarneembaar is. Bovendien kan het ook gaan om asbesthoudende producten. In deze situatie wordt het aangeraden om een beroep te doen op de diensten van een vakkundig bedrijf dat beschikt over een SC-540 certificering. Op deze manier ben je verzekerd van een uitstekende vaststelling. De visuele inspectie bestaat in het merendeel van de gevallen tevens uit het één keer nemen van een monstername. De kosten voor een gemiddelde woning bedragen in dit geval zo’n 375 euro. De BTW is in deze prijs inbegrepen. Voor het laten nemen van een extra monster kan rekening worden gehouden met een prijs van tussen de 40 en 50 euro. Meer info op asbestinventarisatie info.

2. Eerste asbestinventarisatie

Wanneer er tijdens het opmaken van een (voorheen type A) asbest inventarisatie een vermoeden heerst dat er zich naast de direct waarneembare ook niet direct waarneembare asbest in het pand bevindt is het van belang om een (voorheen type B) eerste asbestinventarisatie uit te laten voeren. In dit geval wordt er voor gekozen om een zeer uitgebreide inspectie uit te laten voeren geheel conform de SC-540 norm. Deze inventarisatie is daarenboven ook geschikt voor het aanvragen van sloopwerken. Je dient er rekening mee te houden dat er in deze situatie meerdere monsters genomen zullen worden, iets wat een invloed zal hebben op het prijskaartje. De gemiddelde prijs voor een type B asbest inventarisatie is dan ook gelegen tussen de 650 en 1.500 euro.

3. Aanvullende asbestinventarisatie

Tot slot is er ook nog de (voorheen type 0) aanvullende asbestinventarisatie. Deze kan gebruikt worden wanneer je op het punt staat om een huis aan te kopen. Deze asbestinventarisatie is in de praktijk niets meer of minder dan een visuele risicobeoordeling conform de NEN 2991. In dit geval dien je rekening te houden met een laag kostenplaatje dat is gelegen rond de 175 euro. Let op, deze inventarisatie is niet afdoende voor het doen van een sloopmelding. Het gaat immers slechts om een eenvoudige inspectie.

Vergelijk offertes en bespaar tot 30%

Verstandig is om niet direct een specialist uit te kiezen. Via onze website kun je gemakkelijk en vrijblijvend tot 4 offertes aanvragen en vergelijken. Op deze manier kun je tot wel 30% op de kosten van asbestinventarisatie besparen. Vul het formulier hier in, ontvang vrijblijvend de offertes en bespaar tot wel 30%.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

5x Valse vooroordelen asbest

Vermoed jij dat er asbest in je woning aanwezig is? Dan is

Waarom asbestsanering goedkoper moet

Asbest is een gevaarlijke stof voor de gezondheid van de mens. Asbest

Wat gebeurt er als je asbest in je bedrijfspand hebt?

  Je hoort het vaker op het nieuws dat een heel bedrijfspand